Brf Hammarby Strand

Sidan uppdaterad 2020-07-28
Till innehåll

Aktuell information

 • Obehöriga besök i vår förening (2020-07-28)
     Vi har tydligen under de senaste dagarna haft obehörigt besök i vår förening. Detta har resulterat att någon har uträttat sina      behov på bottenvåningen i Tengdahlsgatan 47. Mycket olustigt! Detta aktualiserar nu igen vår begäran att ni som bor i      trapphuset försöker att hålla koll på de som kommer in och som ni inte känner igen, speciellt nu under semestertider. Se      också till att porten går i lås.
     Samma sak gäller även för de som kör ner eller upp ur garaget. Stanna och se till att porten stänger innan ni åker vidare.

 • Kommunikation till styrelsen under sommaren (2020-06-25)
    Under slutet av juni, hela juli och början av augusti försöker också styrelsen ha semester. Nästa styrelsemöte är den 12/8.
   All mailkommunikation till styrelsen under sommaren måste gå till styrelsen@hammarbystrand.org. Om ni anmäler något     problem till Riksbyggen ska också en kopia skickas till styrelsen@hammarbystrand.org. Styrelsen önskar alla en fin sommar!

 • Översyn av gården (2020-06-16)
    Vid den årliga besiktningen av gården visade det sig att en del buskar och träd (främst på Nackagatan) behövdes ses över.
   Dessutom måste tyvärr tujan på gården mellan Nackagatan 14 och 16 tas bort, då den riskera att skada garaget som ligger    under den. Träden på Nackagatan står också för nära husfasaden och där behövs det göra en insats. I värsta fall kanske man    måste ta bort något träd.

 • Sommarfirande på vår fina gård (2020-06-15)
   Nu är vi många som är hemma och ute på vår fina gård, så måste vi tänka på att vårda den så att alla kan njuta av den. Inga    av våra trädgårdsmöbler får flyttas omkring, utan måste stå kvar där de är placerade. Detta gäller även pergolans möbler.    Dessutom får inga andra tunga möbler eller annat tungt placeras på våra gräsmattor. Egna mindre solstolar typ brassestolar     går bra och picnic på filt är ett jättebra alternativ.

 • Nya överliggare till balkongräcke (2020-05-25)
   Överliggare kan beställas av snickeri, se Balkong_och uteplats.

 • Bryggan nr 2 har kommit!  Länk (2020-05-13 16:50)

 • Föreningsdagen 2020-05-10
    Tyvärr blir vi tvungna att ställa in vår föreningsdag nu i Maj. Detta p.g.a. Corona-viruset som ingen kan ha missat vid    
   det här laget. Vi beklagar det hela, men vi vill inte att viruset ska spridas. Det räcker så väl som det är nu.

 • Trädgårdsmöblerna (2020-04-20)
     Nu är trädgårdsmöblerna på plats. Bordsgrupperna i pergolan är medvetet placerade med ett större avstånd mellan dem pga      Corona-situationen. Vi vädjar till alla som använder möblerna att respektera de påbud om social distans som kommit från      myndigheterna.

 • Problem med bokning av tvättstuga via Internet eller app (2020-04-14)
    Felet med att kunna boka tid till tvättstugan är nu löst. Tyvärr så innebär det att man måste använda en annan app som heter     Aptus Home (kan laddas ner från Google Play eller Aptus Store). I denna app anger man följande adress till bokningssidan:      https://hammarbystrand-sth.bbghosting.se/aptusportal. Er användare och password behöver dock ej ändras. Du kan alltid     boka via bokningstavlorna vid tvättstugorna.

 • Coronavirus 2 (2020-04-02)
    Det har inkommit frågor angående risk för coronavirus i vårt ventilationssystem. Som tidigare informerats från myndigheter så     är Conroviruset en droppsmitta och inte luftburet. Detta innebär att det inte kan spridas via vårt ventilationssystem.

 • Rengöring av ventilationkanalerna (2020-03-27)
    Rengöring av ventilationskanalerna var planerade att påbörjas efter påsk, med den kommer p.g.a. Coronaviruset att tills vidare    att bli uppskjuten.
   Det går i dagsläget inte att säga när den kan utföras, men ni kommer att bli informerade så snart vi vet mer.

 • Corona-virus (2020-03-22)
   Nu verkar det som några styrelsemedlemmar tyvärr också drabbats av Corona-viruset. Detta innebär att mail som ni skickar till    styrelsen kanske inte kan besvaras med en gång.  

   Men för att hjälpa en del oroliga boende i vår förening så kommer här lite  info:
   1. Info angående status och vad man kan göra när det gäller Corona-virus,  håll koll i TV och tidningar.
   2. Det viktigaste ni ska tänka på är att tvätta händerna ordentligt, minst 30 sekunder
   3. Viruset är enligt uppgift inte luftburet, utan det kan bara smitta om någon hostar eller nyser direkt nära er. Det kommer inte         in genom  tilluftsventilationen.
   4. Hjälp med inköp m.m. Enklast be era grannar, vänner och släktingar om  hjälp. Annars finns de en hel del som erbjuder hjälp        bl.a. via Facebook.
   5. Ni kan också be om hjälp genom att sätta upp en lapp i hissen eller på  anslagstavlan.

 • Filter för OVK  (2019-11-26)
   - Se Ventilation

 • Ändring i webbadress tll föreningens hemsida
   - För att erhålla större säkerhet vid anslutning til föreningens hemsida ha man gått över till krypterad anslutning. Detta innebär att den kompletta webbadressen nu är https://hammarbystrand.org istället för http://www.hammarbystrand.org. För att slippa att  webläsaren försöker ansluta fel, så ska man rensa cache och cookies i läsaren under Inställningar.

Tillbaka till innehåll